Rikas mielikuvitus on positiivinen ominaisuus. Mielikuvitusystävien kerrotaan olevan omiaan lapsen psyykkiselle ja älylliselle kehitykselle, puhumattakaan hyödystä, jonka mielikuvitus mahdollistaa luovuudessa. Jokaisella meistä on kyky kuvitelmiin - lapsuuden leikeissä, tunteiden opettelussa, haaveissa, odotuksissa ja peloissa. Mielikuvitus mahdollistaa tämänkin tekstin.

Mielikuvitusystävät ovat kuuluneet minunkin ensimmäisiin elinvuosiini. Kyseiset hahmot ovat yleisiä yksinäisille lapsille, sen vuoksi ne ovat tavanomaisia esikoisilla ja ainoilla lapsilla. Vaikka maailma ympärillämme korvaa peterpanit jollakin muulla ja ne katoavat luotamme vuosien varrella, hehkuvalla mielikuvituksella on silti oma, laajempi kehityskaarensa. Millainen on mielikuvituksen tarina?

Elämän mukanaan tuoma kriittisyys tukahduttaa monen ihmislapsen ideat. Mielikuvitus ei kuitenkaan lakastu pois, vaan se hioutuu iän ja todellisuuden mukana. Sisäiset elämykset lapsen toiminnassa - mielikuvitusystävät ja leikit ovat ajattelun rikastuttamista. Pehmoleluilleen teekutsuja innolla pitänyt, ja pitää saanut vekara saattaa varsin halukkaasti elävöittää sosiaalisuuttaan läpi koko elämänsä.

Mielikuvitus ei lokeroidu kuitenkaan pelkkiin fantasioihin. Ihmisen muisti ja tunnereaktiot tarvitsevat pohjakseen jo koettuja, että vasta kuviteltuja elämyksiä. Negatiivisuudella mässäilykin onnistuu mielikuvituksen ansiosta, mutta arkista elämää peittoavia harhoja se ei yleensä luo. Mielikuvituksen voi pikemminkin nähdä tarjoavan vaihtoehdon omien mörköjensä kohtaamiseen. Ja niiden voittamiseen.

Ihmisen oman olemuksen kehitykseen ja persoonan muovautumiseen mielikuvitus on väkevä lisä. Omat mielikuvitusystäväni eivät syntyneet ainoastaan siksi, että olin esikoinen tai yksinäinen, vaan koska olosuhteet mielikuvitukseni kehittymiseen olivat vallan suotuisat. Mielikuvitus ei siis toimi todellisuuden vastakohtana, vaan ennen kaikkea sen täydentäjänä.

Mielikuvitus on ajattelun väline, joka puhkeaa jokaisessa lapsessa ja säilyy jokaisessa lapsenmielisessä. Voimavara käyttää sitä riippuu ihmisestä ja häntä kasvattaneesta ympäristöstä. Koska mielikuvitus on vapautta, minä pystyn lupaamaan, että jos mielikuvitusystäväni olisivat olemassa, sanoisin heille saman kuin oikeille ystävilleni. Be safe.

 

Yours sincerely Nora J

Inspiring-Wisdom-Quotes-From-365-Days-Of

Kuva designbolts.com